click me

Monday, 11 November 2013

3. Korea part 2

airport to hotel - 1 jam 30 minit - masuk jer MPV terus ngantuk - tersengguk-sengguk tido - ingatkan saya sorang tido - rupa2nye lagi 3 orang tu pon sama!!! tau2 dah sampai depan hotel - check-in - saya share bilik ngan angi la kan - posing2 muka sembab!!! gelak2!!! golek2!!! then aktiviti jejln pon bermula - b4 that - saya citer ni ringkas2 jer - bukan jenis detail ala2 nak bagi tips melancong ke hapa!!! tak kose!!! mula2 gi ITAEWON - ala tempat yg ade masjid tu - satu2 masjid kat korea - saya ngan angi solat kat masjid tu - nor ngan ila dah siap2 solat kat bilik!!! ape kelas kat bilik!!! kahkahkah!!! amik ko - kena panjat tangga - tempat solat adalah di kemuncak - cunggap2 - posing2 depan masjid then gi MAKAN!!!

 makan kat cafe mr.kebab nih - makan nasi ngan lauk kebab - sedap - then terus gi NAMSAN TOWER OR SEOUL TOWER - ni'ha ghopa towernyer - mane2 tower pon sama jer ghopanyer!!!
kat sini dah teruja tengok pokok2 kaler kuning - lepak jap tengok show kebudayaan depa - lawan2 pedang !!


yang pad lock bebanyak tu kat sini la - gambar gi tengok kat FB!!! muahhahaha!!! teddy bear museum pon kat sini - tapi ape ke jadahnye nk masuk teddy bear museum!!! kat Parkson pon melambak2!!! kurang asam!!! kahkahkah!!!




lepas borak2 bahasa "ayam itik" jom le kita bergambar - cantik kan pokok2 kat belakang tuh!!! blonde minah korea tu dekat nak sama ngan kaler pokok!!! cett!!! lepak2 till petang - menikmati udara yg nyaman lagi sejuk - angi ngan nor cepat sejuk!!! saya ok sbb mmg siap2 bawak bekal lemak2 tepu - thank u lemak - lap u!!! si ila - mmg ajaib - tak padan ngan kurus nak mam - rilek pakai croc - stokin pon tak pakai!!! kulit buaya ke hapa minah tuh!!! hehehe!!!


first dinner korean style - macam mane yek agaknye rasa makanan korea!!! punye la specellll sampai tak taw nak describe rasa dia mcm mane - sebab takde RASA!!! kahkhakah!!! kat sana- ni jer ghopa lunch or dinner kita - sup seafood namanyer - depa masak - alahai - pejam mata leh buat or kalo soh ilham pon kot2 menjadi!!! segala ketam, udang, kepah, ikan, telor ikan ngan sayur ko masukkan jer dalam air - peh tu kasi dia mendidih - dah didih - ko makan!!! takde nak letak2 perasa ke - cili ke - kicap ke - minyak pon tak payah - betoi2 air jer!!! huwaaa!!! ce bayangkan - ce bayangkan "kesedapan" itu.......semua hidangan mesti ade side dish - wajib ade kimchi - kobis perap mcm jeruk - rasa dia masam2 tak sedap!!! tapi bila lapo - ko belakon jer la kunun2 - mak ai.....sedap giler!!! nak tambah boleh!!! buekkkk!!!
 
lepas dinner gi MYEONGDONG - tempat shopping yg sesak ngan org muda2 - pesen sume up-to-date - nak cari yg pakai cincai2 mmg takkan jumpe kot!!! barang2 takle murah pon!!! asal tanye rega jer - mata naik atas - darab2 dlm kepala - nak jugak tau berape dlm RM!!! padahal ramai yg nasihat jangan gatai2 nak convert2 bila gi shopping!!! suka ati ai le - ai kan matematik terror!!! lepas lenguh2 kaki - jom la balik - tapi tetiba nyinggah plak minum kopi!!!
lepak sini sampai cafe tutup - mamat korea tu hensem - ala2 superstar tapi asal snap gambo dia jer mesti kelabu!!! tak paham !!!
last2 - snap jer la muka mamat tak hensem tuh!!! janji korea!!!
kamsahamida......(perkataan wajib angi dikorea)






3 comments:

  1. kamsahamida =) amboi...2 perkataan dah ni...saya sukaa.
    Cantik last pic akak tu...suka juga time gambar kat pokok kaler yellow tu...
    Makanan korea sedaplah kak...cer akak try beef bibimbap or chicken ke...sedap all sayur in nasi sikit...makanan sihat tau...kimcham tu tu kan masam2 pedas so itulah perasa makanan depa...ala2 sambal belacan ler kat Malaysia ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamsahamida.....ramai gak yg suke.....tp kak nina tak suke la,peh tu asyik bagi sup seafood hanyor tu jer....menu sedap2,yg goreng2 takde pon....kat sana,kita mmg langsung x mkn beef or chicken...atas permintaan jugak!!!!

      Delete
  2. hahaha...hadoiii ye ke x sedap tu kak
    presentation mcm mabeles gilerrrr rasenye
    sy pon x penah terai kak..len kali akk test dulu kt Seoul garden..ehh btol ke nama restoren korea yg duk ada kt KL nih kih kih

    ReplyDelete