click me

Monday, 18 November 2013

8. Korea part 7

pada yang loya2 takyah le terus membaca drama korea saya ini - ape2 pon ni last episod - pheww sendiri lega - jom jejalan - kali nih kita gi NAMI ISLAND!!! bergerak dari hotel jam 8 pagi kot - cuaca - sejukkk gilerrrr - ke Nami Island ngan ketapi biasa sebab KTX dah penuh........
disbbkan malas nak tunggu the next KTX which was at 11 - kita pon naik jer la ketapi biasa - janji ketapi!!
sampai kat Gapyeong Station kita kena naik cab ke tempat ferry - gigil2 sejuk - depa la - saya ok jer!!! 
masing-masing excited kot gi nami island - tapi simpan dalam hati!!! tau malu jugak aunty2 kiah!!!
kome tengok dulu gambar2 pokok - view lawa tapi susah sikit nak capture pemandangan penuh tanpa manusia - ramai!!!
 
empat2 aunty kiah yg malu2 dlm ferry tadi - sampai jer terus over bajet buat video klip!!! mau tak ober tengok pokok kaler2!!! tak boleh nak golek2 jer sebab ramai pulak yg bawak anjing!!! haishhh!!!




kat sini tak'yah malu2 kuda or malu2 kucing nak posing mcm mane pon - ko bantai jer ala2 nak buat video klip album terbaru!!!
nak buat video klip lagu "negaraku" pon boleh , mcm budak ila nih!!!
kalau rasa bosan ngan video klip berdiri tegak negaraku - korang dipersilakan tergedik-gedik posing mcm dua mak2 budak kat bawah nih - sendiri tengok pon terasa mak aiii gediksnyer!!! tapikan terpaksa gediks untuk pasaran album terbaru - muahhh!!!
                                         bukan main...........
sebagai bukti ni kat nami island - amik jugak la kat gambar depa nih!!! hero cik was - sebab was jugak la saya tengok dvd drama ni 10 hari 10 malam - nangis bengkak2 mata!!! 
                                      ghopa tak sama pong!!!
lepas pusing2 - posing2 mesti la lapar - ingatkan kena makan seafood sup lagik!!! rupa2nyer makan nasi goncang!!! kat restoran ni tu jer menu dia -dua gambar kat atas tu saya copy paste dr google sbb masa tu saya sibuk tahan napas!!! mula2 excited nampak telor dadar - rupa2nyer tu lempeng sayur yg to me was tawar!!! nasi tu ko kena goncang2 sampai semua bahan2 kat dalam tu sebati!!! tukang goncang si hatta - our tour guide masa kat nami island - saya ngan angi punye tak goncang sbb takut tak lalu telan bila sume dah bercampur - paham2 jer la , dlm tu semata2 nasi , kimci, ikan sardin n telor!!! meremang bulu roma!!! makan jugak tp sikit - sib baik angi kebulur - tolong abihkan!!! kui...kui...kui...ce bayangkan dlm kotak tu ade - nasi dengan sambal tumis petai - heaven!!!
lepas makan depa solat - saya tetiba cuti padahal b4 dtg sini dah siap2 cuti!!!



balik seoul kita naik KTX - kali ni saya membuta dgn nyenyaknyer - sebelah ni hatta our tour guide kat nami - student engineering - yg tengah tu kak ain - jumpe kat sana and dia cuti2 sorang diri - beranikan!!! sorang lagi tu teman sebilik saya - teman gelak ketawa ria dibilik terutamanyer setiapkali lepas balik dari jejalan...lepas nami island ni - gi DONGDAEMUN sampai la ke malam!!! gambar??? dah!!! cukup-cukup la tu....esok pagi - gi keluar jalan2 amik angin and shopping sikit lagi - ate tetiba banyak pulak duit lebih - moh le kita abihkan sikit - pukul 12 balik hotel and tepat pukul 12.30 gi airport untuk sessi " pulang ke pangkal jalan" sob...sob...sob...alhamdulilah we had a blast vacation at korea - penuh gelak ketawa ria plus berbagai aksi yg akan jadi kenangan sampai bila2 - sekian terimakasih......THE END!!!!

1 comment:

  1. Loh...gambo shopping yang penghabisan xder ker??haiah, x puas ler pi korea ni...nak lagi entry korea kak Nina =)

    ReplyDelete