click me

Thursday, 8 December 2016

5. Raja Perempuan School

hari selasa lepas special, saya ade plan makan-makan and sembang-sembang dengan kwn-kwn RPS saya. perjumpaan ditaja penuh oleh cik siti zaleha. # dia, jangan cakap hakak tak payung!!! # tu memang popular sekarang, kat mane-mane, sume orang guna!!! kebetulan cik siti pong guna dan kami merasa!!! thank you amy (nama glamer dia) and you are such a sweetheart, penyeri segala majlis!!!




payung untuk pakej 8 orang. meh saya kenalkan :

tudung hijau : intan, diva kecoh tanjung malim!!!

tudung merah : rokiah, orang kuat lagi berakhlak mulia di KPJ!!!
tudung biru : ina, minah rock yang insaf seinsaf-insafnye!!!
tudung coklat : ros, orang kuat dan paling manis di AEON!!!
tudung hitam corak : su, ramping sampai bila-bila sepanjang zaman!!!
tudung biru coklat : farid, minah ayu dia, tokey studio pong dia!!!
tudung biru : siti@amy, gengster tanjung, hakak kawasan tambun!!!
tudung hitam : saya!!! cantiknye, kurusnye, hakkkkkkk puiiiiiiiii!!!
tudung kelabu : azie, ketua wanita satu malaya!!!

seronok jumpe seketul seketul nih!!! dulu sebelum jejak kasih kwn-kwn RPS ni, hidup tipah sunyi sepi sekarang tidak lagi!!! cewahhh!!! semoga persahabataan kita kekal hingga akhir hayat..............

Tuesday, 6 December 2016

4. Pulau Tioman



post gambar jer!!! erkkk!!! saya sibuk hari ni tapi nak jugak up entry so ni la jadinye!!! sape rasa nak marah, silakan. kwang...kwang...kwang...

Monday, 5 December 2016

3. Being stupid together




love is being stupid together!!! tu gambar ai dengan darlin masa gi pulau tioman bln mac lepas. zaman ai cuti2 blogging!!! saya selalu jugak guna quote omputih love is being stupid together tu!!!
bukan la maksudnye, kita biol ke hape, tapi kita berdua bukan la jenis pasangan yg nak perfect sangat dalam segala hal. we take things easy, kadang sampai ade orang keliling tegur, why are we so relax kalau ade masalah. let me tell you something guys!!! taik kucing relax!!! mesti la pening kepala, pecah kepala jugak tapi kalau terlampau, melampau dan melampau-lampau pikir masalah, boleh jadi giler!!! untuk legakan keadaan, saya selalu ingatkan diri sendiri dan jugak ingatkan darlin, semua nih ALLAH yang bagi....so who are we to say NO.....

bila dah paham konsep tu, semua jadi lebih relax, kita cuba sedaya yang mampu untuk selesaikan setiap dugaan or masalah, then leave it to ALLAH. alhamdulillah, we were and still stupid and crazy about each other despite all the dugaan, masalah and kerenah. there is no one else i would rather face this uncertain future with than him....there is no one else i would rather grow old with than him....gitu la cakap omputihnyer....

ingat taw, takyah nak perfect sangat dalam relationship ni!!! bodoh-bodoh bersama lebih awesome!!! woot....woot....

















Friday, 2 December 2016

2. Fusilli Caesar Salad


Ingredients

Meat

  • 2 Romaine hearts

Seafood

  • 1 Anchovy, dried and chopped fillet

Produce

  • 2 Garlic cloves

Condiments

  • 2 tsp Dijon mustard
  • 1/4 cup Lemon juice, fresh
  • 1/2 cup Mayonnaise
  • 1 tsp Worcestershire sauce

Pasta & grains

  • 1 lb Fusilli pasta

Baking & spices

  • 2 Kosher salt and freshly ground black pepper

Oils & vinegars

  • 2 tbsp Olive oil, extra-virgin

Dairy

  • 1 1/2 cup Parmesan, grated





romaine hearts tu salad yek!!! kang korang pegi pasar, cari kat tempat daging, sampai tua takkan jumpe!!!

Selamat Mencuba.







Thursday, 1 December 2016

1. Sindiran

assalammualaikum semua....

hari ni lepas solat subuh, sambung tido sampai pukul 10.30!! mithali sungguh!! darlin takde, outstation so ni la masanye utk jadi ibu paling malas. bangun-bangun tadi terus turun bawah. ilham dah bangun, siap dah bekpes!! meja depan TV penuh!! cereal tinggal separuh, susu habis satu kotak, bun habis 5 ketui!! hoiiiiiiii mewah bekpes sendiri-sendiri yek!! bila nampak saya, terus dia :

ilham : morning ibu....

ibu : morning adik....wahhhhhh....adik buat bekpes sendiri?

ilham : ha'ah, ibu malas!!! grrrrrrr!!!

ibu : ala....sekali sekala nak malas-malas.

ilham : tengahari nanti ibu jangan malas ye, adik tak tau nak masak ayam!!!

erkkkkk tipah terasa, peh tu tak tau nak gelak ke, nak marah dengan sindiran mamat tu!!!



Wednesday, 30 November 2016

4. 7 Hari Mencintaiku...

nak tau tak satu bende? saya memang tak layan drama-drama pukul 7 malam nih!!! waktu-waktu gitu saya selalunye tengah sibuk melayan anak2 dan ayah kepada anak2!!! gulppp!!! waktu tu jugak sibuk nak siapkan dinner!!! our dinner mesti sebelum magrib atau right selepas magrib, TAPI sejak bulan lepas!!!!!!!


tertengok drama nih!!! hura-hara rutin tipah dibuatnyer!! bila dah ngadap drama nih, makan malam jadi pukul 8!!! solat maghrib jadi mcm kilat!!! mmg syaitoon yg direjam.!!!!
benci
harap-harapnye cepat la drama ni tamat dan saya taknak lagi terbabit dengan drama pukul 7. memang betoi la waktu-waktu maghrib banyak syaitooonnnnnnnn berkeliaran, bukan saja di luar rumah, kat dalam pon banyak, sume bertenggek depan TV, and one of them is ME!!!






3. Blog Mesra SEO / SEO Friendly

selamat pagi semua....

hari ni saya mulakan hari dengan buat lots of reading pasal SEO. macam - macam tajuk about SEO. seriously blog saya bukan la blog mencari rezeki, semua ni sekadar mengisi masa, sekadar nak simpan cerita peribadi so that esok dah tua2 boleh la imbas kembali dan jugak sekadar meneruskan sifat semula jadi saya yg mmg suka menulis.

tajuk yg saya cuba faham dan cuba hadam hari ni, pasal macamama nak tukar blog kepada template yg mesra SEO? rasa macam dah berbakul - bakul baca, kejap rasa macam paham, kejap kang rasa confused!!! kejap lagi rasa macam, ehhhh senang jer nak jadi mesra SEO nih!!! kejap kang rasa macam tak paham balik!!! gitu la perasaan dia!!! so ape yg saya rasa dan paham pasal mesra SEO adalah :

pertama, dia bagus untuk menjenamakan blog kita, supaya orang - orang di luar sana kenal blog kita yg.....sambung la sendiri!!!
kedua, bila dah mesra, dia kompem la bagus untuk tarik banyak trafik ke blog sbb ianye mudah dikesan dalam enjin carian google atau web search.

itu jer la yang saya paham takat nih, nanti - nanti kena baca, paham dan hadam lagi. sambil - sambil baca tadi saja - saja la taip tajuk - tajuk entry saya, kot - kot ade yg mesra SEO, kot ade kat google search!!! hakkkk puiii!!!

tersembol pulak bijik mata tengok gambar kat bawah tu!!! elok tadi macam dah nak paham, terus jadi tak paham!!!!
tak paham bagaimana enrtry tipah boleh berada di tangga teratas, di halaman pertama, di Google search utk hari ini!!! peh tu pikir - pikir balik sbb tipah type tajuk bulat2 kot....lantak la kan!!! entry redang pon masuk jugak dalam Google search hari ni!!! halaman pertama jugak, so tipah kena happy ke? kena confused nih?