click me

Thursday, 4 August 2016

7. Top Bloggers

lepas cuti-cuti blogging dekat setaun nih, saya banyak ketinggalan!!! so malam ni rajinkan diri baca post-post tentang :

- Cara Menjadi Blogger Berjaya
- Top Bloggers Malaysia
- Blog Traffic
- Blog Income Potential
- Tips Tingkatkan Traffic Blog
- Killer Post
- Ping Blog

last-last saya yang ping lagi ning!!! pening!!! esok-esok la sambung!!! 


6. Suiside squad

                           suiside squad!!!
                   cerita apakah ini, sume remaja heboh nak tengok!!!

5. Ellfie Skincare


assalammualaikum semua....

pompuan kalau cerita pasal kecantikan, sehari suntuk pon tak ngapa, lagi-lagi pasal kulit muka!!! saya dilahirkan cantik giler!!! wakakaka!!! acah jer!!!

saya nak citer pasal ellfie jap, kalau dulu zaman bujang, saya pakai product mahai-mahai jer, tapi bila dah beranak pinak, nafsu nak membeli makin takde, makin kedekut, makin rasa macam tak perlu dan membazir!!! since then saya pakai product yg melambak jual di farmasi so that walaupon murah, kesahihannye masih terjamin....heeee....bila bukak spa, since facial gunakan clinique, saya pakai jugak la clinique tapi to be honest, i tend to use ape saja yang sempat, ape saja yang ade for my face and alhamdulilah ALLAH bagi pinjam kulit muka yang tak berapa teruk nak jaga!!!  

since last year, dalam bulan october, saya mula pakai Ellfie Skincare....and walaaaa.....saya semakin digilai ramai!!! poyo!!! hahaha!!! why Ellfie? saja-saja nak cuba!!!

packging dia cantik, soft jer!!! tak macam setengah-setengah product, kaler dia, 70 batu dah nampak!!! seriously it does matter to me, kaler-kaler yg too strong, too vibrant, is a huge turn off factor utk saya membeli. ellfie ni murah jer, kesan bukan jenis yang menjanjikan cantik selepas ko pakai 5 hari!!! dia terang-terang cakap, pakai constantly 3,4 bulan untuk dapatkan kesan....so itu lagi satu sebab why saya mencuba. yang janji 5 hari cantik macam bidadari memang patut dijauhkan sama sekali.....

their night cream is my personal favourite, texture dia macam night cream yang mahai-mahai yg pernah saya pakai. bau dia wangi, lembut jer tak menusuk hidung sampai ko bersin-bersin time nak tido!!! have a look and kalau suke boleh cuba....ko jangan cari kat kedai plak, sume online, saya dropship ellfie jugak tapi dropship pemalas no satu, so korang cari sendiri k!!! saja nak bagitau yg night cream dia best giler!!!

4. Cancer


assalammualaikum semua....

battles. semua hamba ALLAH kat dunia ni kena berdepan dengan battles masing-masing, battles pasal keluarga, pasal anak-anak, pasal kerja, pasal duit, pasal hutang, pasal sakit and the list will grow long kalau nak tulis semua. battle yang satu ni is about someone in the family yang struggle dengan cancer and his kidney failure....


dia kuat!!! manusia yang paling kuat yang pernah saya jumpe, walau disahkan sakit, dia masih mampu tersenyum and tersenyum and tersenyum.....dia tak lekang dengan senyuman, dia tak pernah bersungut, merungut dengan battle yang sedang dia hadapi, muram durjana, murung jauh sekali....


he had struggled so much and the best thing about him is, he doesn't give in to negativity!!!
it's like, ' what the hair!!! ' so what, kalau aku ade cancer siap dengan kidney failure!!! ' what the HAIR man....life must go on and i wanna live happily despite battles yang ALLAH bagi kat aku ni '  

kagum!!! kekuatan dia buat saya malu dengan diri sendiri yg kadang-kadang diuji sedikit tapi menangis berbakul-bakul, rasa lemah, rasa longlai bagai!!! selain kagum dengan dia, saya jugak kagum dengan his wife yang sentiasa di sisi, yang saya kenal seorang yang sangat fragile before tapi jadi seorang yang sangat kuat instantly....it's shows how strong love is, boleh mengubah manusia jadi ape saja demi insan tercinta. again, saya kagum!!!

moga ALLAH permudahkan segalanye buat mereka sekeluarga....




Wednesday, 3 August 2016

3. Wordless Wednesday



2. Romantik

assalammualaikum semua....

jom citer pasal romantik!!! romantik nih subjectif sebab pada kiah, romantik tu bila darling dia rajin belikan dia bunga!!! pada jenab, romantik tu bila darling dia tak pernah lupa candle light dinner tiap kali birthday!!! pada tijah, bila darling dia every now and then suka hantar lagu cinta!!!

untung arr sape-sape yang dapat darling gitu....yang tak dapat tu, takpe, there must be something yang darling kita suke buat yang kita boleh masukkan dlm category romantic. mesti ade!!! dok kat satu bucu umah and think!!! mesti jumpa!!! to me, romantic are those little things he do everyday!!! the way he hold my hand masa tengok tv kat umah, pada hal tengok berita jer!!! the random text in the middle of his working day, just to say i love you or i miss you. lompat2 suka, and paling best the way he stops to kiss me when he passes by....best oooo. ok what!!! dah dia tak reti nak beli bunga, beli coklat, beli berlian!!! so ai cakap la romance isn't about buying, it's about giving....

seriously to me true romance is in gestures....simple macam mane sekalipon it will trigger!!! lagi satu jangan biarkan usia tua, tua kan cinta kita!!! biarkan membara!!! paham!!!


                                                  love you

1. Look at me.


anak-anak ibu jangan lupa bersyukur pada ALLAH ye...bersyukur, kita dapat makan sedap-sedap, mewah-mewah, minum macam-macam!!! just look at this photo....tengok dengan hati!!!