click me

Sunday, 26 February 2012

16. Bukan depa paham pon!

saya selalu jugak cakap bende2 nih! say things out of desperation yg makes absolutely no sense to my kids - ia2 saya cakap - ia2 depa dengar - tapi dari muka depa saya tau depa x tau! 


1. tido la.....ibu dah penat nih... - ckp la sejuta kali pon kat baby bwh 3 tahun - ade depa kisah!!! takkannye depa paham. saya selalu cakap nih out of kegeraman bila susah nar nk menidokan depa espeacially zaman iman dulu. 

2. sayur ni sedap... - sah2 depa x suke sayur yet keep telling them betapa sedapnye sayur yg sangat x sedap ditekak mereka.sah2 x masuk akal for them....siap ckp betapa sayur itu penting tuk jadi sihat dan hensem!mcm depa paham!!!!
sedap ke hape brocoli nih!!

3. kwn pakai gigi palsu,would u do it too! - muka blur jer bila saya ckp cam tuh - biasa la cakap kwn2 mereka adalah benar2 belaka walaupon kekadang sah2 salah! contoh : kwn ckp kasut tu cool....berbuih mulut ibuayah ckp betapa not coolnye kasut itu - nak jugak!!!bila beli - 2,3 kali jer pakai!peh tu tersengih2 - meleleh2 nak kasut lain! 

4. it is for your own good... - tulih melayu kang jadi panjang sgt! rasa2nye dah berjuta2 kali ckp bende ni dlm bermcm2 situasi! bila saya rasa iman isymil saya x paham - i do asked them back! eh eh paham pon!!!tp nape muke cam...x masuk akal la ibu ckp nih!

5. jangan berak banyak kali boleh tak... - saya selalu ckp nih kat ilham - ia2 dia mengangguk mcm paham!  cute sgt! ilham melampau - umur dah 3 tahun pon berak mcm baby dlm pantang - sampai 4,5 kali sehari.

yang penting it makes sense to me!!! hehehe!!!

15. Tido jer la!

itu saya yg kepenatan dari segala sudut! couldn't think - couldn't write - couldn't do anything but to have my big fat sleep!

Saturday, 25 February 2012

14. Lauk saya x sedap.

baru semalam saya citer pasal lauk-pauk yg saya masak tuk lunch , sisa pon x nampak - menandakan kesedapan yg melampau!!! ambik ko - semalam jugak - satu-satunye lauk yg saya masak (lauk tunggal) tak berusik langsung! sian anak2 saya - x berselera nengok lauk (no pauk ok) yg ibu depa masak! sebenarnye kat atas mangkuk lauk x sedap tu saya mmg dah tinggalkan note yg berbunyi - sorry darlin....ibu masak satu lauk jer hari ni! makan ye...x lalu makan rupa2nye depa! sob,sob,sob....
anak2 saya tak botak cam ni ye!
iman.....nape x makan lauk tersedap didunia ni? jawab iman - tak suke lauk tu....pelik a' rasa dia!!                       
oh sungguh malu rasanye saya.......cik darlin saya senyum kambing! eee - senyum perli! kunun2nye - amik ko!!malas lagi masak!! saya tau - mesti dia ckp cam tu dlm hati!!!eee....x suke.....x suke senyum kambing tuh!! yg dia ckp dlm hati tu 80% adalah cerita benar! rasa sgt bersalah...next week ibu masak sedap2 ye.....btw - ibu masak sedap2 tu pon saya ckp dlm hati jugak!!! kahkahkah!!! seriously iam serious bout it! go go nina!
( btw - iman masak nasi goreng tuk diri sdiri n maggi mee tuk si adik! )

Friday, 24 February 2012

13. Baiknye list!

minggu paling busy body - harus tambah body kat ujung busy sbb mmg body sensasi ini yg busy segala busy. 

mak mentua xde - padan muke - sepanjang minggu - seawal 8 pagi saya dah mula memasak tuk makan tgh for iman n isymil balik sekolah nnt - subuh tadi pon dh masak bekfast ok!!! sgt x suke masak pepagi nih - lauk-pauk paling simple didunia! - kalau sejenis dua jer, boleh panggil lauk pauk ke? buat2 bodoh je la ye....tapi tiap kali balik keje - sisa2 lauk pon x nampak! sedap gilerrr (saya kata......bukan iman or isymil kata ya) list omg saya tetap ade!!!!
1. Sampai rumah terus call ibu kat ombak - tuk memastikan anak2 saya selamat sampai....
2. Makan....makanan ade atas dapur,miuman ade dlm peti ais - nyampah!rumah tgh banyak semut!pantang letak makanan kat meja,depa plak yg melantak!
3. Sila kemas meja,basuh pinggan selepas makan - first day saya sengaja x tulis nih!tipah rasa sure depa buat punye....rupa2nye tipah tertipu!!!! x leh harap betul!!!
4. Lepas makan,rehat2/tido,pukul 4 buat homework n belajar - kat rmh sdiri,ade la ciri2 belajar,saya boleh nampak jejak bertapak yg menandakan mereka ade belajar!dan mereka langsung xde tido!!asal kat umah opah tido x sedar diri!
5. Jangan on computer - diharamkan!!!!!
6. Jangan bukak pintu kalau ade org dtg - kalau kwn ayah dtg pon saya x bagi bukak!hehehe!
7. Sayang iman,sayang isymil - penutup omg list saya....

sekali sekala kena call mamat2 ni kat rumah - tanya ape yg patut dan yg x patut!dh mandi ke,dh solat ke - yg patut! yg x patut like....dah korek hidung ke?dh main game ke?kalau tanye mil - confirm dia jwb gini.....hah!!!boleh main!!!!ibu simpan game kat mane?ajenye blur......

Thursday, 23 February 2012

12. Bahagia sungguh!

thank you iman for telling me the truth!
ibu sangat-sangat lega n bahagia - moga anak ibu sentiasa dilindungi ALLAH.
lots of lovehugnkisses.....

ps : rasa dunia ini saya yg punye! nyengeh sampai ketelinga.

Wednesday, 22 February 2012

11. Salah ke tak salah nih !

rasa bersalah pada anak2 saya terbahagi 3 - ade yg terpaksa - ade yg sengaja n ade yg ter......rasa ni tenggelam timbul - ikut suke dia jer - yg penting saya selalu ingatkan diri sdiri - not to take it seriously - my guilt are :


1. feeding my baby with formula! - dlm bahasa melayu aslinye susu lembu or yg sewaktu dgnnye! masa pregnant ia-ia berazam nk breastfeedkan baby at least till depa dua taun! bukan main , aim......  iman paling lama - lima bulan - sgt sengsara....yg lain - baru dua bulan setengah - segala kerja2 penyusuan susugantung digantung terus!!! selain kekurangan producitivity....saya mmg x kuasa!!! terukkan saya!!! bila tgk mak2 yg nyusugantungkan anak2 memasing - rasa so bersalah n sedikit jeles!!! tapi the best thing i can do for my baby is to be a happy mother - and if that means no breast feeding then that's the best choice for my baby.....

2. tv adalah wajib - satu2 jalan penyelesaian instant yg saya selalu guna walaupon saya sangat x suke! pantang nak buat keje jer - mula la on tv - x kire le citer tu berunsur pelajaran ke hape , saya tetap x suke!  babysitter saya namanye teevee - amat sesuai nama itu! lagi besau tv lagi best n lagi leka! - last2 saya pulak kena tgk citer2 depa dgn sengsara...mane taknye - dah 546 kali tengok citer yg sama! nak muntah! padan muke!agak2 ade ke mak2 yg sanggup dukung baby memasing sambil memasak or mengemas? or semuanye amik jln mudah mcm saya! dukung kejap2 x layak!  jgn dok perasan!!!!


junk food yg sgt heaven.
3. feeding kids with junk food-
omg....saya sendiri suke junk food atau lebih tepat fast food!saya satu family mmg selalu menderma secara ikhlas disemua cawangan fast food! junk food jenis keropok - asam - gula2 - chip itu ini dan sebagainye sangat jarang! kunun.....padahal sama jer teruknya ngan fast food! mak2 yg sangat perfect mesti x gi tempat2 gini.....sian anak2 saya - saya mmg bersalah dlm hal ini!


4. sungguh tidak environmental friendly - throw out a huge trash plastic bag bursting with ilham's diapers! semua mak2 buat keje nih! campak kat belakang rmh utk kutipan sang lori!
ilham punye sgt busuk n sgt byk ya....berak jer 4,5 kali sehari! sanggup ke kome nak mengcangkul tanah sekangkang semut tuk menanam diapers? sgt le go green pd yg sanggup ye! rasa bersalah jugak x dpt memberi tauladan dlm bab2 go green ini pada anak2.ate...kalo go green - kang kena plak pakai napkin kain! x kuasa!!!!!

5. jeritan batinku - believe me - no mum feels good about yelling to anak sendiri! dah marah2 dgn suara sensasi - baru rasa nyesal tak sudah2......tapi yelling biar le ade tahapnye......jangan le tahap gaban ok!
sian anak2......yelling ni is one of my guilt yang ter...........memanjang ter!!!! especially tiapkali bila ngajar kelas malam! mak saya sangat soft spoken dgn anak2 dia! boleh kira ngan jari ( x termasuk jari kaki plak tu ) berapa kali she yelled at us dulu2! saya - kalau nak dikira....jari tangan jer x ckp , kena masuk jari kaki sekali! tah2 x cukup! meh sini...pinjam jari! teruk sungguh!!


byk lagi - ade selera nnt saya sambung! guilt list nih seiring sejalan dgn usia kita bersama anak2.....the longer the merrier..........

Tuesday, 21 February 2012

10. Cinta kamu.


ehem...ehem...aku cinta padamu....eleh...tulis boleh le! ce ckp depan-depan!      i love you jugak yg keluar.....
saya - sgt susah nak ckp i love u dlm bahasa melayu - padahal bukan main lagi hari2 makan sambal belacan - ade petai , lagi x ingat dunia! cukup kemelayuan tapi automatic a...bila part tu jer terus jadi keorangputihan! tu sbb saya begitu putih disini - walaupon idung kembang! cerita cinta saya sgt rock n penuh tawa ria  - no drama or merajuk ataupon memujuk. buang karan! tidak ade tangkap leleh or what so ever yg so leleh2 - tak suke.........bila berperang dua2 memanjang buat bodoh - peh tu tetiba dua2 jadi pandai balik dgn sendirinye!  i lap u  &  i lap u too again n again....always have n always will. insyaALLAH.....

Monday, 20 February 2012

9. Sayang kamu.

basically having children is like living with thunder! it is absolute chaos...their 
emotions are all over the place! they are completely different people from one moment to the next! last week was a disaster - yesterday was so good - today is wonderful! it's the best thing in this world - cannot be bought - cannot be forced.
and this is why mak2 gets up in the morning and deal with the same madness all over again - simply because we love them n it's the best thing ever walau ribut melanda! ckp org putih le plak! sgt serious bunyinye ya..
  3 hero + 1 hero yg sudah senja diatas adalah permata hati saya  yg menjadikan hidup ini rasa hebat dan penat.

Saturday, 18 February 2012

8. Makan itu indah.

sabtu yg emo - jadikan saya terkenang masa silam - masa mengandung!
IMAN - mengandungkan iman setelah dua tahun kawin - sangat2 teruja - lama berhoneymoon. loved it. pregnantkan iman sangat mudah dan indah. mudah sebab saya langsung xde muntah2 - ape2 yg dimakan kekal abadi - pantang nampak - saya baham. makanan ruji pregnantkan iman was Nasi Brani Butter Sauce Chicken - seminggu kena gi restoran Mongul 4 atau 5 kali! kalau x dpt saya  x merajuk sbb merajuk itu buruk so saya memaksa!kan lebih indah.....thank you cik darlin tapi masa tu saya keje so kekadang bill saya settlekan! sengsara taw 4 , 5 kali seminggu! bukan sebulan! sedap giler.....malangnye restoran tu tutup sebaik saja saya bersalin!

ISYMIL - mengandungkan isymil setelah rehat 3 tahun lebih - mmg plan menambahkan rakyat - harapan mengunung doa berjela2 hoping for a girl! pregnantkan isymil sgt mudah - xde muntah2 tapi sgt merana jiwa raga sbb dilarang keras utk bergerak pantas! sgt seksa sbb x biasa bergerak ala2 siput! ngada2! bukan saya ya...tp isymil - makanan ruji pregnantkan isymil was Gulai Tempoyak - so kampung!!!! lecehnye , nk yg sendiri masak! masa tu dlm peti ais xde bende lain! cik darlin happy giler - selain murah n kat rumah dia jugak dilarang memasak Gulai itu utk saya! happynye dia...........

ILHAM - mengandungkan ilham mmg satu kejutan! dah 9 tahun cuti2 malaysia tetiba kena keje! selain dah tua bangka saya sendiri sebenarnye malas nak beranak! tp siapa saye tuk melawan takdir ALLAH. pregnantkan ilham sangat mudah dan so bunga2 cinta! maklum le org tua pregnant....tq darlin - suke,suke,suke, gatainye!makanan ruji pegnentkan ilham was Nasi Lemak - memanjang mencari nasi lemak yg best2 - tiada sungutan atau rungutan dari cik darlin....tersangat bunga2 cinta!
biarpon tua bangka saya amat sihat masa pregnantkan ilham.amin.....

selain daripada 3 makanan ruji diatas - saya mmg hantu makan masa pregnant (eleh...x pregnant pon mmg buruk lantak ape!!) ape2 pon saya mmg bahagia tak terhingga dapat makan sedemikian rupa di tiga2 zaman mengandung saya! sape2 yg memanjang muntah bila makan masa pegnent tu - sangat la rugi.................

7. Tak suke..........

mood yang sangat omg.....siap nangis leleh2 dlm keter tadi! selalunye saya rasa marah bila iman n isymil x mau mendengar kata (ape lagi pasal belajar le) hari ni special sikit - saya rasa kecewa n hampa! dua rasa ni buat saya syadu....tergamak sungguh mereka!  (dlm hati nyesal belikan jacket sorang satu semalam)


instruction saya sungguh simple : no PSP this week! alih-alih selepas subuh tadi - cantik.....jer si PSP sekatil - menandakan dia bermain sepanjang malam! yg buat saya sedih - PSP tu dah saya sorokkan dlm bag besar saya n dia - anak saya yg saya panggil charming iman tu sanggup menyelongkar bag saya demi PSP! memandai - mandai jer bukak bag ibu! 
tak suke...................................perangai itu! 

iman versi kartun dgn perangai yg paling saya x suke didunia!!!!!!!!!




Wednesday, 15 February 2012

6. Mak2 jer PAHAM!

1.risau memanjang - or risau x tentu pasal or sikit2 nak risau! ayah2 mmg x kan paham perasan ini! saya selalu risau what may or may may not happen 10 years from now with my kids....mcm2 cerita dongeng ade dlm list saya yg kalau dijadikan filem kalah Ombak Rindu yg kome suke sgt tuh yg saya x tengok2!

2.brain damage - org putih kata le...org melayu kata - nyanyuk ke hape! zaman iman dulu jarang gak berlaku,skrg....sgt omg!selalu sgt bila nk panggil iman , mulut panggil isymil , kadang tu siap panggil tiga2 nama,sib baik 3 org jer  kalau 9! nk masuk bilik sdiri, gi masuk bilik isymil - peh tu tanye dia , nape ibu masuk sini yek? elok la sama2 blur! malas le nk tulih sume tp ayah2 mmg jarang dpt kerosakan otak ini!


sengsara....
3.grocery shopping - sgt heaven kalau grocery shopping berdua ngan darlin jer! kalau bwk rakyat....
memanjang over budget!siap main kejar2 kalau ilham ade!tak sukenye.........ayah2 cam cool n x kisah - sbb mcm saya tulis tadi ayah2 xde perasaan risau memanjang nih! tapi part over budget tu, tau plak depa risau!

4.sleep is sexier than sex -ape gelak2!!! kwang...kwang...kwang...confirmed mak2 jer paham nih! REALLY it just is........



kucing pon terkezuttttt!!!
5.elasticnye - masalah besar mak2 bila pinggang , perut ngan bontot jadi amat la elastic, kejap besar
kejap besar sikit but never kecik cam dulu2......huhuhu ibu2 jer yg paham betapa tensionnye perasaan ini! yang berjaya jadi kecik balik tu....siap xde strecth mark!!! beruntung sungguh kome! peh tu kalau ade ayah2 yg komen pasal keindahan strecth mark kome! elok lempang jer! part itu saya sungguh lucky!!!!!!!zero komplen!!!! muahhhh!!!!!

6.loud speaker - entah kenape ni automatic! lantak le sebelum tu kita ckp bukan main slow - bila ade anak2 jer suara tu tiba2 hilang! kekadang jer timbul peh tu dia tenggelam........saya selalu melatih diri untuk tidak jadi begini 24 jam! hanya bila perlu ya! kot boleh.......



bag tu jer yg sama dgn saya ye!
7.takde besar lagi ke - mak2 mmg carry big bag - kebetulan trend skrg - yg menjadikan mak2 up-to-date. ce bukak tengok! whoaaa....mcm2 ade....mak2 jer paham betape perlunye bag besar,selain isi brg2 - sgt bagus n sgt berkesan untuk menutup ape yg patut! saya kehulu kehilir  guna bag besar saya sebagai perisai untuk menutup perut bila duduk n menutup ketulan dipinggang bila berjalan! ayah2 x kan pernah terpikir pasal ni punye!

8. doa,doa,doa - mak2 kalau berdoa, memanjang doakan anak2....saya pon tergolong dlm golongan ini.setiap saat dan detik sebenarnye.nampak bende yg elok,jap tu jugak berdoa moga anak2 saya pon jadi cam gitu....begitu jugaklah sebaliknye....tp since day one kawin - saya x pernah lupa bersyukur dgn segala ape yg ALLAH bagi - x kira susah atau senang - pokai atau loaded.


jenuh cari pompuan gemok kat lemari , x jumpe!
9.almari oh almari - almari saya terbahagi 3! mak2 lain pon mesti paham sgt kenape! sbbnye ade kaitan dgn elastic tadi.....so bah 1 - baju2 yg biasa - yg selalu dipakai,amnye baju2 ni ikut bentuk badan terkini dan sensasi! bah 2 - baju2 gemok yg akan saya korek balik bila perlu! ajaibnye saya selalu mengorek bah ini! citt...bah 3 - baju2 masa slim melim - yg bila kita tengok mmg le sgt sakit mata dan hati! amat jarang menyinggah bah ini.....peh tu x nak plak kasi kat sape2 yg slim! mane le tau kot2 esok lusa saya kurus!geli......mak2 jer paham betapa perlunye pembahagian harta-karun sedemikian rupa!yg slim tu - buat bodoh ya!

10.you become your mum - sangat lawak.....punye le beria2 berazam tak nak buat ape yg mak kita pernah buat!yg kita x suke dulu2....tup2 kita plak yg buat sebijik cam mak kita buat! ni bukan rekaan ok! sgt benar n cuma mak2 jer yg paham jangkitan ini. terkedu dlm diam! kalau mak kita perasan - mesti dia ckp 'padan muka'

antara 10 bende yang mak-mak jer PAHAM kenapa  dan mengapa. banyak lagi sebenarnye.......



Friday, 10 February 2012

5. Kaki buruk ibu saya....

bestkan...sambil menonton TV ade yg mengurut kita! jgn jeles..itu merupakan akti
the best part ever! tengah n tumit kaki!
viti harian saya yg sangat mewah tapi murah! saat ditunggu2 itu muncul bila tiapkali my charming iman joined me watching TV! suke sgt nyondol2 kat ibu,kan dah dapat acara wajib forever! luv u....best tul time tengok TV ade anak urutkan tapak kaki! sangat heaven! yess..tapak kaki tua - berusia 44 tahun ini....sgt dahagakan urutan - tiap2 hari ya! kalau dulu muke itu (iman le) agak fed-up - now muke itu dgn senyumnye dtg menyerah diri mengurut saya. wahhhhh.....sgt heaven......dan sgt beruntungnye saya menjadi ibu kepada iman....terimakasih iman kerana sudi mengurut kaki buruk ibu......

Thursday, 9 February 2012

4. Isteri tanye suami.

si isteri iaitu saya....pantang ade cuti lebih sikit mula le tanye2 si suami....kita nak gi mane ye cuti2 nih? kunon2 tanye dgn harapan mengunung tinggi nak jenjalan! cam biasa jawapan si suami iaitu suami saya....kita dok rumah dah le!rehat2 tido2 makan2. 
eee....bukan ke kita rehat2,tido2 makan2 hari2.....tah ape2....menci...saya menjawab dlm hati! mmg pon sepjg hari saya rehat2,tido2 n makan2 disamping anak2 tersayang! sian x dpt jenjalan! boring sungguh! bila dh kul 6 ptg si suami pon bersuara...gi la siap2, kita gi penang! dgn suara control excited siap dgn muke selamba yg x excited - saya jawab...dh petang sgt...kita gi sok pagi la...sesudah subuh!
yippi.....

 btw - sungguh merdu suara saya......

Saturday, 4 February 2012

3. Buat tak kisah,tak boleh ke!

isymil.....kerusi tu make-sure straight ! salah satu contoh! setengah org kata fussy,setengah org kata ngada2,setengah org kata melampau! kata le ape pun....saya suke!


1. isymil saya akan mengemas meja lepas makan....lap meja paling ala kadar,kadang tu dia bantai lap meja ngan suratkhabar lama...x kan nak biarkan!so being fussy is the best way to teach them ttg cara2 mengelap meja!

2. iman saya akan membasuh pinggan (bila tangan ibunye sakit - memanjang pecah2) iman mmg tip top membasuh pinggan - kilat, siap ade bunyi cam iklan tp lepas tu...sinki mcm tong sampah!sgt geli....sangat fussy bab ini...

3. kerusi makan dirumah saya amat pantang kalau tak berbaris straight! ngada2 ye?saya suke! bab ni saya perasan yg hero2 saya mcm - omg.....ibuku! bayangkanlah dgn adenye ilham - kerusi itu mmg x senang duduk! pendekciter....memanjang membetulkan kerusi - termasuk la saya sendiri!

4. hero2 saya termasuk hero senja - kalau bukak almari cari baju, tak reti nk tutup balik!tah ape2! tah ape2! saya x paham kenape! tolong.............

5. saya paling x suke melipat baju...tp kalau saya x lipat sape lagi nak buat! hantu!hantu pun naik malas sbb lipat le cammane punye cun anggun bergaya....tahan 2 hari jer!bila saya bising baru terhegeh2 mengemas lemari masing2!depan depa...saya kata,haa...taupun kemas....terpaska berlakon - padahal!cam kentut jer lipatan depa! 

6. iman saya kalau pakai seluar panjang x reti2 nak lipat sikit kaki seluar! 2 in 1 le kunun...seluar sambil mop lantai! sakit mata dibuatnye....yg ni entah2 dah berjuta2 kali ingatkan dia!kena fussy ape....mahai2 seluarnye......

7. isymil saya kalau makan....macam2 bunyi ade!kalau lauk x sedap slow le sikit bunyi itu tapi kalau his fav! - sebatu pun boleh dengar bunyi yg sgt bising!alah...kan setengah
org bila mkn ade bunyi,bunyi gelojoh walaupun depa mkn xpon gelojoh!tah cam mane nak eja bunyi tu pun saya x tau! kena fussy,fussy,fussy....esok besar...muka hensem,makan 
berbunyi,malu mil...

8. bercakap ke menjerit nih! dari iman sampai la ke ilham (bukan paham pun mamat tuh) memanjang mengingatkan depa - bila berckp, pelan2,slow2 tak payah nak terjerit2 terpekik2!  sgt x suka kalau anak2 bersembang sesama sendiri cam bunyi org bergaduh! konpius i.....peh tu saya pulak terpaksa menjerit dr bawah meleraikan pergaduhan yg sebnrnye satu perbualan! hampeh!

9. hero2 saya termasuk hero senja - kalau lepas mandi...sungguh santai letak towel merata2! mana dan! n paling dan.....kat katil ngan lantai! aku yg tak mengerti......rasa2 nk jer buang towel2 mereka! kalau x fussy, sabar sungguh org itu!

10. iman....ce jalan betul2! betoi....iman saya kalau berjalan mcm ketam!kekadang bila jln dua2 tangan x bergerak! sungguh x segak jalan itu! iman....cakap bunyi meleleh ni ibu x suke la! ce ckp terang2....leleh2 nih buang karan jer! saya mmg fussy ttg 2 bende ini kerana sesungguhnye 2 ciri2 ini akan menhilangkan kegagahan hero2 saya. 

banyak lagi sebenarnye.....yang pasti hero2 saya kekadang lemas! tapi saya suke! suke mengfussykan diri untuk membetulkan yg x betul  dan menghensemkan yg x hensem. insyaALLAH suatu hari nnt my iman,isymil n ilham akan faham why am i so fussy ttg bende2 yg remeh temeh ini....my darlin - confirmed akan buat2 x paham! tapi i tetap LAP u.

Thursday, 2 February 2012

2. Berus gigi la wei....

dah berus gigi? antara soalan WAJIB saya pada iman dan isymil! hari2 tanpa jemu mengingatkan 2 teruna ni jangan lupe berus gigi! mcm le gigi tu nun jauh disana! sgt heran bin ajaib - haruskah saya menggantung banner dlm billik mandi - sebagai tanda saya dh malas nk menjerit2 dari bwh mengingatkan mereka!! fed-up yang tak boleh give-up ini membuatkan saya geram, geram dan geram! buat iman n isymil....sedarlah dari mimpi sebenarnye gigi itu ibarat permata....permata yg bakal menghensemkan muka yg x berape nak hensem bila besar nnt, memaniskan senyuman yg x berapa nak manis bila nak ngorat esok dan meyakinkan diri yg x berape nk yakin bila berdepan dgn segala mcm kemungkinan mendatang. sila sedar dgn kadar segera ya....sebelum gigi anda berdua berkulat kekuning-kuningan disertai dgn bau-bauan yg menusuk kalbu. yang pasti..... bila tua tanpa gigi nnt, saya pasti tersenyum sendiri teringat2 saat ini....n hopefully saya masih ayu anggun bergaya walau pun tanpa GIGI....hehehe.

1. Kembang kempis

a thank you kiss on my cheek dari my darlin masa makan malam semalam buat saya kembang kempis,kembang kempis sampai sekarang! sangat penat rupa2nye....hehehe! thank you kiss sbb saya masak spagetti yg paling sedap di dunia - bukan saya kata ya tapi anak2 , cik abg n seluruh manusia didunia ni yg kata! spagetti with extra extra cheese mmg le sedap! isymil makan dgn tamak halobanye -memanjang tambah cheese, iman makan dgn gelojoh cover machonye dan ayah makan dgn tak sedar dirinye - cam 3 hari puasa tanpa berbuka! sedap sgt ke pon! saya.... sangat kenyang dan bahagia melihat wajah2 mereka.....love u all.