click me

Saturday, 18 February 2012

8. Makan itu indah.

sabtu yg emo - jadikan saya terkenang masa silam - masa mengandung!
IMAN - mengandungkan iman setelah dua tahun kawin - sangat2 teruja - lama berhoneymoon. loved it. pregnantkan iman sangat mudah dan indah. mudah sebab saya langsung xde muntah2 - ape2 yg dimakan kekal abadi - pantang nampak - saya baham. makanan ruji pregnantkan iman was Nasi Brani Butter Sauce Chicken - seminggu kena gi restoran Mongul 4 atau 5 kali! kalau x dpt saya  x merajuk sbb merajuk itu buruk so saya memaksa!kan lebih indah.....thank you cik darlin tapi masa tu saya keje so kekadang bill saya settlekan! sengsara taw 4 , 5 kali seminggu! bukan sebulan! sedap giler.....malangnye restoran tu tutup sebaik saja saya bersalin!

ISYMIL - mengandungkan isymil setelah rehat 3 tahun lebih - mmg plan menambahkan rakyat - harapan mengunung doa berjela2 hoping for a girl! pregnantkan isymil sgt mudah - xde muntah2 tapi sgt merana jiwa raga sbb dilarang keras utk bergerak pantas! sgt seksa sbb x biasa bergerak ala2 siput! ngada2! bukan saya ya...tp isymil - makanan ruji pregnantkan isymil was Gulai Tempoyak - so kampung!!!! lecehnye , nk yg sendiri masak! masa tu dlm peti ais xde bende lain! cik darlin happy giler - selain murah n kat rumah dia jugak dilarang memasak Gulai itu utk saya! happynye dia...........

ILHAM - mengandungkan ilham mmg satu kejutan! dah 9 tahun cuti2 malaysia tetiba kena keje! selain dah tua bangka saya sendiri sebenarnye malas nak beranak! tp siapa saye tuk melawan takdir ALLAH. pregnantkan ilham sangat mudah dan so bunga2 cinta! maklum le org tua pregnant....tq darlin - suke,suke,suke, gatainye!makanan ruji pegnentkan ilham was Nasi Lemak - memanjang mencari nasi lemak yg best2 - tiada sungutan atau rungutan dari cik darlin....tersangat bunga2 cinta!
biarpon tua bangka saya amat sihat masa pregnantkan ilham.amin.....

selain daripada 3 makanan ruji diatas - saya mmg hantu makan masa pregnant (eleh...x pregnant pon mmg buruk lantak ape!!) ape2 pon saya mmg bahagia tak terhingga dapat makan sedemikian rupa di tiga2 zaman mengandung saya! sape2 yg memanjang muntah bila makan masa pegnent tu - sangat la rugi.................

6 comments:

  1. Salam Kak,

    Saya pun suka makan.. ehh.. saya belum pregnant lagi hahahaha..

    Unik sungguh cerita 3 kandungan akak, sampai tutup kedai tu. Mana agaknya p toike kedai tu, gamaknya bukan semata2 sebab akak.. hahaha.. gurau je ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. selama 9 bulan melantak kat situ mmg tiap kali gi,we'all berdua je dlm restoran tu!

      Delete
  2. Hahahha....kak nina, boleh try last one for gegel...mana tau rezeki mencarik gegel. hehehhe i pon rasa mau ttp kilang sudah...cukup 2 sbb 2 pon meroyan menjaga depa exspecially time depa bercekau... mummy sekali bercekau sama :)

    ReplyDelete
  3. macam2 ragamnyaa ya..tp suke bab takde masalah setiap kali preggy tu..beruntung sungguh!

    ReplyDelete