click me

Saturday, 4 February 2012

3. Buat tak kisah,tak boleh ke!

isymil.....kerusi tu make-sure straight ! salah satu contoh! setengah org kata fussy,setengah org kata ngada2,setengah org kata melampau! kata le ape pun....saya suke!


1. isymil saya akan mengemas meja lepas makan....lap meja paling ala kadar,kadang tu dia bantai lap meja ngan suratkhabar lama...x kan nak biarkan!so being fussy is the best way to teach them ttg cara2 mengelap meja!

2. iman saya akan membasuh pinggan (bila tangan ibunye sakit - memanjang pecah2) iman mmg tip top membasuh pinggan - kilat, siap ade bunyi cam iklan tp lepas tu...sinki mcm tong sampah!sgt geli....sangat fussy bab ini...

3. kerusi makan dirumah saya amat pantang kalau tak berbaris straight! ngada2 ye?saya suke! bab ni saya perasan yg hero2 saya mcm - omg.....ibuku! bayangkanlah dgn adenye ilham - kerusi itu mmg x senang duduk! pendekciter....memanjang membetulkan kerusi - termasuk la saya sendiri!

4. hero2 saya termasuk hero senja - kalau bukak almari cari baju, tak reti nk tutup balik!tah ape2! tah ape2! saya x paham kenape! tolong.............

5. saya paling x suke melipat baju...tp kalau saya x lipat sape lagi nak buat! hantu!hantu pun naik malas sbb lipat le cammane punye cun anggun bergaya....tahan 2 hari jer!bila saya bising baru terhegeh2 mengemas lemari masing2!depan depa...saya kata,haa...taupun kemas....terpaska berlakon - padahal!cam kentut jer lipatan depa! 

6. iman saya kalau pakai seluar panjang x reti2 nak lipat sikit kaki seluar! 2 in 1 le kunun...seluar sambil mop lantai! sakit mata dibuatnye....yg ni entah2 dah berjuta2 kali ingatkan dia!kena fussy ape....mahai2 seluarnye......

7. isymil saya kalau makan....macam2 bunyi ade!kalau lauk x sedap slow le sikit bunyi itu tapi kalau his fav! - sebatu pun boleh dengar bunyi yg sgt bising!alah...kan setengah
org bila mkn ade bunyi,bunyi gelojoh walaupun depa mkn xpon gelojoh!tah cam mane nak eja bunyi tu pun saya x tau! kena fussy,fussy,fussy....esok besar...muka hensem,makan 
berbunyi,malu mil...

8. bercakap ke menjerit nih! dari iman sampai la ke ilham (bukan paham pun mamat tuh) memanjang mengingatkan depa - bila berckp, pelan2,slow2 tak payah nak terjerit2 terpekik2!  sgt x suka kalau anak2 bersembang sesama sendiri cam bunyi org bergaduh! konpius i.....peh tu saya pulak terpaksa menjerit dr bawah meleraikan pergaduhan yg sebnrnye satu perbualan! hampeh!

9. hero2 saya termasuk hero senja - kalau lepas mandi...sungguh santai letak towel merata2! mana dan! n paling dan.....kat katil ngan lantai! aku yg tak mengerti......rasa2 nk jer buang towel2 mereka! kalau x fussy, sabar sungguh org itu!

10. iman....ce jalan betul2! betoi....iman saya kalau berjalan mcm ketam!kekadang bila jln dua2 tangan x bergerak! sungguh x segak jalan itu! iman....cakap bunyi meleleh ni ibu x suke la! ce ckp terang2....leleh2 nih buang karan jer! saya mmg fussy ttg 2 bende ini kerana sesungguhnye 2 ciri2 ini akan menhilangkan kegagahan hero2 saya. 

banyak lagi sebenarnye.....yang pasti hero2 saya kekadang lemas! tapi saya suke! suke mengfussykan diri untuk membetulkan yg x betul  dan menghensemkan yg x hensem. insyaALLAH suatu hari nnt my iman,isymil n ilham akan faham why am i so fussy ttg bende2 yg remeh temeh ini....my darlin - confirmed akan buat2 x paham! tapi i tetap LAP u.

2 comments:

  1. Heheh. NI bebelan seorang ibu ni..Sabar je lah..

    ReplyDelete
  2. Hahhahaha...comei sesaja kalau ibu ni keep complaining.Love it.kikiki

    ReplyDelete