click me

Friday, 24 February 2012

13. Baiknye list!

minggu paling busy body - harus tambah body kat ujung busy sbb mmg body sensasi ini yg busy segala busy. 

mak mentua xde - padan muke - sepanjang minggu - seawal 8 pagi saya dah mula memasak tuk makan tgh for iman n isymil balik sekolah nnt - subuh tadi pon dh masak bekfast ok!!! sgt x suke masak pepagi nih - lauk-pauk paling simple didunia! - kalau sejenis dua jer, boleh panggil lauk pauk ke? buat2 bodoh je la ye....tapi tiap kali balik keje - sisa2 lauk pon x nampak! sedap gilerrr (saya kata......bukan iman or isymil kata ya) list omg saya tetap ade!!!!
1. Sampai rumah terus call ibu kat ombak - tuk memastikan anak2 saya selamat sampai....
2. Makan....makanan ade atas dapur,miuman ade dlm peti ais - nyampah!rumah tgh banyak semut!pantang letak makanan kat meja,depa plak yg melantak!
3. Sila kemas meja,basuh pinggan selepas makan - first day saya sengaja x tulis nih!tipah rasa sure depa buat punye....rupa2nye tipah tertipu!!!! x leh harap betul!!!
4. Lepas makan,rehat2/tido,pukul 4 buat homework n belajar - kat rmh sdiri,ade la ciri2 belajar,saya boleh nampak jejak bertapak yg menandakan mereka ade belajar!dan mereka langsung xde tido!!asal kat umah opah tido x sedar diri!
5. Jangan on computer - diharamkan!!!!!
6. Jangan bukak pintu kalau ade org dtg - kalau kwn ayah dtg pon saya x bagi bukak!hehehe!
7. Sayang iman,sayang isymil - penutup omg list saya....

sekali sekala kena call mamat2 ni kat rumah - tanya ape yg patut dan yg x patut!dh mandi ke,dh solat ke - yg patut! yg x patut like....dah korek hidung ke?dh main game ke?kalau tanye mil - confirm dia jwb gini.....hah!!!boleh main!!!!ibu simpan game kat mane?ajenye blur......

1 comment:

  1. Gagagga...kak sikit listnyer xpuas baca, #terasa nk bayangkan...macam mana rupa budak2 tu baca list tu.kekekkeke

    ReplyDelete