click me

Wednesday, 23 October 2013

9. Wordless wednesday


8. Tabah

cuti2 blogging - bukan tulih entry jer malas - buka blog pon tak minat - been busy lately - sambil tu ade berita sedih yg menyelubungi keluarga mertua saya - so sad sampai buat ape pon asyik terkenangkan mereka dan keluarga mereka - moga tabah dengan ujian ALLAH ini .


Saturday, 12 October 2013

7. Meeting WANITA...

Saya sedang berada dlm meeting wanita - pemilihan untuk wanita for,malaysia and for bahagian!!! Dah ngundi n had my lunch here - meeting will be continue tapi saya bakal mencuri2 saat melarikan diri!!!! Pada yg bertanding,all the best,semoga berkhidmat dengan adil dan saksama.
oh ye....sume wanita pakai tudung merah - ai jer sesat pakai tudung hitam!!!

Friday, 11 October 2013

6. Licin....

Dinner with cik darlin at tapah - mula2 dia nak makan capati kat tempat yg gelap gulita , ditengah hutan belantara.....nasib baik tutup!!!!! Seram ai!!!!

Thursday, 10 October 2013

5. Gorgeous

sape teringin jadi drop dead gorgeous cenggini.....angkat tangan!!!!!


Diingatkan - teringin jer tak'pe!!! sebab ALLAH dah cipta kita sehabis gorgeous........jadi bersyukur la!!! tapikan saya lagi suka gorgeous yang macam minah kat bawah nih - yg serabai campur ganaz-ganaz sikit!!!



Tuesday, 8 October 2013

4. Birthday NIL

hari ni birthday adik lelaki saya - nama dia nil - saya selalu panggil dia anil kapoor - happy birthday encik yuainil - seronok usik birthday boy kat fb hari ni - sume gara2 komen si isteri yg suruh si suami lebih lomantik!!! pada both of you - selamat bercanda di tepian pantai or paling tidak guling2 di taman DR......
moga berbahgia hingga keakhir hayat...

3. Saya kan...........

saya kan!!!

1. saya suke tonyoh mata....sape2 penah tengok saya tonyoh mata - mesti cakap - hoi!!! udah la tu!!! kang tersembul bijik mata!!! sangat extreme sampai mata merah menyala , bengkak dan hodoh!!!

2. bila nak tido....saya suke letak kaki saya kat atas peha,kaki or lagi best atas badan sape2 yg baring kat sebelah saya - ade yg redha....mcm cik darlin - ade yg sepak balik kaki saya!!! angi la tu - angi tu adik saya - lupe!!! cik darlin penah 2,3 kali tegur cenggini - "kayu balak mane plak malam2 ni tumbang"

3. saya suka makan.....kalau saya yg masak - saya makan ala kadar jer - tapi kalau org lain masak - makan tak toleh kirikanan depanbelakang - sume bende saya boleh makan kecuali la - yg pelik2 - yg lembik2 rupa cacing or yg bau busuk2 kecuali SPF!!! Suka Petai Forever!!!

4. idung saya kembang.....dagu saya berlapis........

5. suka sangat tengok pompuan yg lady like.....yg pakai skirt kembang ke - skirt labuh ke - tapi saya tak berape boleh pakai cenggitu - sbb saya rendang lagi renek!!! sebab lain - saya ni rugged - suke yg simple selekeh and serabai!!!

6. saya memang kepala batu n degil.....tapi saya sangat baik - ayat bukan main A++ heeee...

7. saya tak suke tengok budak lelaki bawak handbag girlpren.......mengong ke !!! sakan bercinta sampai sanggup kepit handbag girlpren - sama la ngan yg girlpren - tak reti pakai handbag,tok'sah pakai!!!

8. saya dah tak suka berangan2.....penat la!!!

9. saya suka kaler hitam......terutamanye baju - 99% baju saya adalah hitam and mak merupakan orang yg paling tension!!!

10. saya pantang ditegur.....itu adalah perangai buruk saya - mesti nak marah peh tu ade jer jawapan - kesian ko nina - buruk bebenor perangai!!! insaflah!!!

11. saya suka baca buku.....tapi bila dah tua2 nih - buku suka baca saya!!! asal baca tido - tak paham!!!

13. saya jalan laju.....ramai pompuan jalan ala2 permaisuri agong or puteri raja - saya jalan mcm lipas kudung!!! nape yek lipas,bila kudung lagi laju!!! kalau terpaksa jalan slow motion - rasa terseksa!!!

14. saya pendiam dan tak berape peramah......ate kalau dah pendiam mcm mane nak peramah!!! kalau kat kenduri2 - yg duduk ujung2 kat tepi - yg nyengih tak sudah2 tu adalah saya!!!

15. saya selalu ade masalah bila nak beli seluar jeans atau slack.....masalah besar!!! benci!!! so pakai jer la seluar bergetah - senang citer walaupon tak senang hati!!!

16. saya pandai simpan rahsia......kalau orang tu cakap,jangan citer kat sape2!!! maka sampai sudah la jadi rahsia.

17. saya suke nyembang merapu2 dengan cik darlin......dia pon sama,suke buat lawak yg tak lawak langsung!!! tapi last2 jadi lawak jugak!!! paham ke???

18. saya ibu yang garang.....tapi saya jugak sporting!!! ke.....saya yang perasan!!!

19. saya makan laju.....(bukan gelojoh) tu sebab gemok - makan jenis terkial2 , terkuih2 (ade ke pon perkataan nih) mmg bukan saya - makan jer la - tak paham nape ramai pompuan terkuih2 makanan dlm pinggan mcm la leh jumpe emas kat situ!!!

20. saya tak suke tengok lelaki berstatus suami basuh kain apatah lagi sidai kain.......seriously why!!! tolong part lain boleh tak!!! part yang orang lain tak nampak!!! agak2 la nak tolong isteri pon!!!

21. saya tak suke kucing yang kat kedai2 makan.......suke sangat mengesel2 kat kaki saya yg mmg sah2 tak suke kucing!!!

22. saya suka pakai stokin kat umah......peh tu selalu jugak kena sound dengan cik darlin - "ade hantu stokin ke kat umah ni " sebab stokin dia selalu jadi mangsa!!!

23. last but not least , saya suka bersyukur......bersyukur dengan ape jugak ketentuan yang ALLAH bagi.



Wednesday, 2 October 2013

2. Fit body dalam mimpi!!!


tadikan saya upload video mcm mane nak kurus dgn minum gelen2 air - seriously bukan la minum air semata2 ye...kena gak senaman peh tu kurangkan makan!!! PAYAH!!! now jom la tengok badan minah-minah salleh yg so yummy - nak badan gini - kena la rajin senaman - rajin giler2 vavvi - baru perut ketul2 - lengan bebijik2 - bontot peha tip top meletopppp!!!! saya sampai ke sudah tak kan dapat badan cenggini!!!
~ lawa kan badan depa ~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jeng...jeng...jeng...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ape2 pon this is my paveret - rasa nak gigit2 bontot itu!!!



1.Water to lose weight!



Jom minum bergelen-gelen!!!