click me

Thursday, 21 November 2013

12. Check-up

pagi tadi temankan cik darlin buat check-up kat clinic - saja suke suki bagi duit kat clinic - cik darlin sejak senja ni mmg rajin buat check-up - katanyer senang kalo kita tau kita sakit ape!!! boleh la pantau or control ape yg patut!!! betoi tu cik darlin - ai sokong!!! pas amik darah time kat kaunter nak bayo tadi :
cik darlin : cik ubat gaviscon tu tak payah le!!! kat umah berlambak!!!
nurse : ok
cik darlin : ubat sakit tengkuk tu pon tak nak boleh tak???
nurse : kenapa tak nak?
saya : kenape tak nak? tadi beria-ia mintak doktor ubat sakit tengkuk!!!
cik darlin : doktor tu amik darah sakit la!!! doktor baru ke!!!

tetiba lari tajuk - cakap jer la tak suke makan ubat!!! buekkk!!!

Tuesday, 19 November 2013

10. Kerbau.....

With ilham baca2 buku - tengok2 gambar - his fav page mesti la page binatang2....then dialog kelakar mat labu ilham :
Ilham : ibu ni ape?
Saya : buffalo
Ilham : bukan berpeluh la ibu....ni binatang!!!
Saya : buffalo.....bukan berpeluh......rupa dia mcm cow.....
Ilham : bukan berpeluh la ibu.....ni cow.....ishhhh ibu ni tak pandai langsung!!!!!

9. Cross the road!!

tadi otw gi spa tetiba ade makcik ni dtg dari celah mane tah,terus cross jalan - tekezutt cik darlin - sib baik sempat break!!! makcik...makcik...peh tu tetiba teringat masa kat korea - saat2 cross jalan mmg jadi our fav moment - jalanraya sana - mak aiii besar  - 6 , 8 lane kot ko kena seberang!!! awal2 leh la ko "cat walk" sampai tengah - mesti lampu berbunyik - terus jadi sessi "runaway" sambil gelak2 mcm kanak2 - kat sana semua ikut peraturan - bila hijau baru cross - melintas pon betoi2 kat zebra crossing tuh!!! takde sorang pon nak mencelah2 kat kereta ke hapa - mesti lari gi zebra crossing gak nk melintas!!!  takde la mcm kita kat malaysia - terror gilerrr - merah pon ko sibuk gak nak melintas - melintas celah2 bedah mmg kat ujung jari la kan!!! kadang siap suruh kereta plak slow down sbb depa nak melintas jalan - dasyatkan rakyat malaysia....









Monday, 18 November 2013

8. Korea part 7

pada yang loya2 takyah le terus membaca drama korea saya ini - ape2 pon ni last episod - pheww sendiri lega - jom jejalan - kali nih kita gi NAMI ISLAND!!! bergerak dari hotel jam 8 pagi kot - cuaca - sejukkk gilerrrr - ke Nami Island ngan ketapi biasa sebab KTX dah penuh........
disbbkan malas nak tunggu the next KTX which was at 11 - kita pon naik jer la ketapi biasa - janji ketapi!!
sampai kat Gapyeong Station kita kena naik cab ke tempat ferry - gigil2 sejuk - depa la - saya ok jer!!! 
masing-masing excited kot gi nami island - tapi simpan dalam hati!!! tau malu jugak aunty2 kiah!!!
kome tengok dulu gambar2 pokok - view lawa tapi susah sikit nak capture pemandangan penuh tanpa manusia - ramai!!!
 
empat2 aunty kiah yg malu2 dlm ferry tadi - sampai jer terus over bajet buat video klip!!! mau tak ober tengok pokok kaler2!!! tak boleh nak golek2 jer sebab ramai pulak yg bawak anjing!!! haishhh!!!




kat sini tak'yah malu2 kuda or malu2 kucing nak posing mcm mane pon - ko bantai jer ala2 nak buat video klip album terbaru!!!
nak buat video klip lagu "negaraku" pon boleh , mcm budak ila nih!!!
kalau rasa bosan ngan video klip berdiri tegak negaraku - korang dipersilakan tergedik-gedik posing mcm dua mak2 budak kat bawah nih - sendiri tengok pon terasa mak aiii gediksnyer!!! tapikan terpaksa gediks untuk pasaran album terbaru - muahhh!!!
                                         bukan main...........
sebagai bukti ni kat nami island - amik jugak la kat gambar depa nih!!! hero cik was - sebab was jugak la saya tengok dvd drama ni 10 hari 10 malam - nangis bengkak2 mata!!! 
                                      ghopa tak sama pong!!!
lepas pusing2 - posing2 mesti la lapar - ingatkan kena makan seafood sup lagik!!! rupa2nyer makan nasi goncang!!! kat restoran ni tu jer menu dia -dua gambar kat atas tu saya copy paste dr google sbb masa tu saya sibuk tahan napas!!! mula2 excited nampak telor dadar - rupa2nyer tu lempeng sayur yg to me was tawar!!! nasi tu ko kena goncang2 sampai semua bahan2 kat dalam tu sebati!!! tukang goncang si hatta - our tour guide masa kat nami island - saya ngan angi punye tak goncang sbb takut tak lalu telan bila sume dah bercampur - paham2 jer la , dlm tu semata2 nasi , kimci, ikan sardin n telor!!! meremang bulu roma!!! makan jugak tp sikit - sib baik angi kebulur - tolong abihkan!!! kui...kui...kui...ce bayangkan dlm kotak tu ade - nasi dengan sambal tumis petai - heaven!!!
lepas makan depa solat - saya tetiba cuti padahal b4 dtg sini dah siap2 cuti!!!



balik seoul kita naik KTX - kali ni saya membuta dgn nyenyaknyer - sebelah ni hatta our tour guide kat nami - student engineering - yg tengah tu kak ain - jumpe kat sana and dia cuti2 sorang diri - beranikan!!! sorang lagi tu teman sebilik saya - teman gelak ketawa ria dibilik terutamanyer setiapkali lepas balik dari jejalan...lepas nami island ni - gi DONGDAEMUN sampai la ke malam!!! gambar??? dah!!! cukup-cukup la tu....esok pagi - gi keluar jalan2 amik angin and shopping sikit lagi - ate tetiba banyak pulak duit lebih - moh le kita abihkan sikit - pukul 12 balik hotel and tepat pukul 12.30 gi airport untuk sessi " pulang ke pangkal jalan" sob...sob...sob...alhamdulilah we had a blast vacation at korea - penuh gelak ketawa ria plus berbagai aksi yg akan jadi kenangan sampai bila2 - sekian terimakasih......THE END!!!!

Thursday, 14 November 2013

7. Korea part 6

part 6 letak gambo jer la - jalan cerita korang reka sendiri!!! mesti boleh punye!!! Malaysia Boleh!!!



 gambar kat atas sume kat HANOK VILLAGE - rumah tradisional korea - peh tu nak gak merasa pakai HANBOK!!! tambah kembang semangkuk ai pakai hanbok - buekkk - tutup aurat betoi hanbok ni - leh buat baju raya taun depan - seronok la ilham main sorok2 dlm kain - so luas!!!


yang sah2 ghopa org korea mesti la cik norli kita!!!! yeay!!!! takde hadiah yek - jgn nak seronok sangat!!!



ni kat JEONGDONG STONE WALL.....
peh tu gi lunch kat dunkin donat - sorang tiga ketul plus delicious coffee......si ghani gi makan kat restoran korea kat sebelah - nak cuba sotong kat situ katanye - takat sotong sup ko mkn le sesorang!!!




 istana depa ade banyak - sampai saya lupa ape nama istana nih!!! lepas tu pegi isadong street - famous dgn hasil2 seni ngan kraftangan - kedai2 sepanjang jalan kat sini kecik2 stok kat dalam tu kompem berlaga2 time nak belek2 barang!!!




            udah2 le tu actingnyer!!!          haaa tu la adik GHANI kita!!!

sepanjang hari pakai kaki tak berhenti!!! penat nak mam tapi redah jer - jalan pon dah seret2 jer - so tak 'cat walk' - dinner was kebab kebab n kebab!!!
                                   tetiba love kebab - muahhaaaa