click me

Wednesday, 15 February 2012

6. Mak2 jer PAHAM!

1.risau memanjang - or risau x tentu pasal or sikit2 nak risau! ayah2 mmg x kan paham perasan ini! saya selalu risau what may or may may not happen 10 years from now with my kids....mcm2 cerita dongeng ade dlm list saya yg kalau dijadikan filem kalah Ombak Rindu yg kome suke sgt tuh yg saya x tengok2!

2.brain damage - org putih kata le...org melayu kata - nyanyuk ke hape! zaman iman dulu jarang gak berlaku,skrg....sgt omg!selalu sgt bila nk panggil iman , mulut panggil isymil , kadang tu siap panggil tiga2 nama,sib baik 3 org jer  kalau 9! nk masuk bilik sdiri, gi masuk bilik isymil - peh tu tanye dia , nape ibu masuk sini yek? elok la sama2 blur! malas le nk tulih sume tp ayah2 mmg jarang dpt kerosakan otak ini!


sengsara....
3.grocery shopping - sgt heaven kalau grocery shopping berdua ngan darlin jer! kalau bwk rakyat....
memanjang over budget!siap main kejar2 kalau ilham ade!tak sukenye.........ayah2 cam cool n x kisah - sbb mcm saya tulis tadi ayah2 xde perasaan risau memanjang nih! tapi part over budget tu, tau plak depa risau!

4.sleep is sexier than sex -ape gelak2!!! kwang...kwang...kwang...confirmed mak2 jer paham nih! REALLY it just is........



kucing pon terkezuttttt!!!
5.elasticnye - masalah besar mak2 bila pinggang , perut ngan bontot jadi amat la elastic, kejap besar
kejap besar sikit but never kecik cam dulu2......huhuhu ibu2 jer yg paham betapa tensionnye perasaan ini! yang berjaya jadi kecik balik tu....siap xde strecth mark!!! beruntung sungguh kome! peh tu kalau ade ayah2 yg komen pasal keindahan strecth mark kome! elok lempang jer! part itu saya sungguh lucky!!!!!!!zero komplen!!!! muahhhh!!!!!

6.loud speaker - entah kenape ni automatic! lantak le sebelum tu kita ckp bukan main slow - bila ade anak2 jer suara tu tiba2 hilang! kekadang jer timbul peh tu dia tenggelam........saya selalu melatih diri untuk tidak jadi begini 24 jam! hanya bila perlu ya! kot boleh.......



bag tu jer yg sama dgn saya ye!
7.takde besar lagi ke - mak2 mmg carry big bag - kebetulan trend skrg - yg menjadikan mak2 up-to-date. ce bukak tengok! whoaaa....mcm2 ade....mak2 jer paham betape perlunye bag besar,selain isi brg2 - sgt bagus n sgt berkesan untuk menutup ape yg patut! saya kehulu kehilir  guna bag besar saya sebagai perisai untuk menutup perut bila duduk n menutup ketulan dipinggang bila berjalan! ayah2 x kan pernah terpikir pasal ni punye!

8. doa,doa,doa - mak2 kalau berdoa, memanjang doakan anak2....saya pon tergolong dlm golongan ini.setiap saat dan detik sebenarnye.nampak bende yg elok,jap tu jugak berdoa moga anak2 saya pon jadi cam gitu....begitu jugaklah sebaliknye....tp since day one kawin - saya x pernah lupa bersyukur dgn segala ape yg ALLAH bagi - x kira susah atau senang - pokai atau loaded.


jenuh cari pompuan gemok kat lemari , x jumpe!
9.almari oh almari - almari saya terbahagi 3! mak2 lain pon mesti paham sgt kenape! sbbnye ade kaitan dgn elastic tadi.....so bah 1 - baju2 yg biasa - yg selalu dipakai,amnye baju2 ni ikut bentuk badan terkini dan sensasi! bah 2 - baju2 gemok yg akan saya korek balik bila perlu! ajaibnye saya selalu mengorek bah ini! citt...bah 3 - baju2 masa slim melim - yg bila kita tengok mmg le sgt sakit mata dan hati! amat jarang menyinggah bah ini.....peh tu x nak plak kasi kat sape2 yg slim! mane le tau kot2 esok lusa saya kurus!geli......mak2 jer paham betapa perlunye pembahagian harta-karun sedemikian rupa!yg slim tu - buat bodoh ya!

10.you become your mum - sangat lawak.....punye le beria2 berazam tak nak buat ape yg mak kita pernah buat!yg kita x suke dulu2....tup2 kita plak yg buat sebijik cam mak kita buat! ni bukan rekaan ok! sgt benar n cuma mak2 jer yg paham jangkitan ini. terkedu dlm diam! kalau mak kita perasan - mesti dia ckp 'padan muka'

antara 10 bende yang mak-mak jer PAHAM kenapa  dan mengapa. banyak lagi sebenarnye.......



5 comments:

  1. hahahahaahahahahaahah...
    paham ke tak ek??
    cam pahamm jek...

    tq for visiting my blog ya :)

    ReplyDelete
  2. Hahahha...saya paham semuanyer.
    Tetiba nk bendingkan ape akak cakap dgn saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik adik mmg pandai sbb paham semuanyer!kalau nk tambah pon boleh....

      Delete
  3. kalo dah daftar nuffnang, tak wajib tukar template TAPI kalau tukar URL blog baru, so wajib tukar dengan edit url blog lama ke url blog baru.

    ReplyDelete