click me

Wednesday, 12 June 2013

4. Opah kedut!!!

once upon a time - sedang saya bersembang2 dgn seorang nenek di clinic - tetiba datang ilham disisi - lama dia diam memerhati - bangga sekejap melihat ilham sgt berhemah tinggi - dan tetiba dia bersuara.
ibu........muka opah tak santik (cantik) kan!!!! kan ibu!!! kan ibu!!! beria-ia memaksa saya bersetuju - opah gelak terbahak2 dengan pujian ikhlas si cucu - ibu tersenyum kedu - jujurnye opah semalam cantik sepadan usianye tapi buruk dimata ilham kerana wajah itu adalah wajah yang penuh dengan kedutan2 dan garisan2 tua - wajah yg telah dimamah usia.....
















cehhh....mcm tulis sajak - tulus ikhlas betoi mulut ko ilham - tak'de cover2 line yek!!! lepas dia cakap tak cantik tu - dia cuba nak explain nape opah tu tak cantik - cuba nak cari perkataan kedut tapi tak reti - so akhirnye dia guna sign language to describe kedut2 di muka opah tadi - opah tadi gelak tak berenti - mintak maap bebanyak ye opah - sib baik esok bila ai dah tua bangka - ko dah besar panjang - dah pandai kot nak cover2 cakap - muka ibu dah kedut seribu!!!!sabar jer la....sayang ilham.....

1 comment:

  1. HEHEHE...Ilham yang ikhlas memberi pandangan =)

    ReplyDelete