click me

Thursday, 16 January 2014

26. New ilham........

ape yang baru tentang ilham!!!

1. lepas main toys - selerak satu rumah - ilham akan "clean all his mess"
omaigad doaku dimakbulkan - kahkahkah - this was his dialog masa tgh2 kemas!!! ibu.......cikgu cakap lepas main mesti kemas balik..........ish....ish...ish....untungnyer jadi cikgu - sekali cakap - terus paham!!!

2. during lunch or dinner - ilham akan "refuse to drink tea"
seriously taknak teh - ni dialog dia!!! ibu.......cikgu cakap budak2 tak bagus minum teh........minum air kosong bagus!!! he really listened ape yg cikgu cakap - langsung taknak minum teh time lunch n dinner!!!

sungguh mendengar kata ilham ye - hah!! ni ibu dia punye plan!!!
nak soh cikgu cakap kat ilham....

1.budak kecik tak boleh minum COKE!!!
2.budak kecik tak boleh gaduh2 ngan ABANG!!!
3.budak kecik tak boleh makan banyak-banyak nanti GEMOK!!!
4.budak kecik tak boleh tengok KARTUN lama-lama!!!
5.budak kecik tak......choi!!!! melampau betoi budak besar lagi tua nih!!! ala2 nak pass beton kat cikgu pulak!!!
ape2 pon thank you la cikgu - saya mmg selalu citer perkembangan ilham kat cikgu dia!!! cikgu siap terkejut sbb dari gaya dlm kelas mamat tu mmg mcm tak ambil pusing!!! tak ambil pusing...sah itu ilham!!! muahhh!!!

9 comments:

  1. mendengar kata cikgu sungguh Ilham ni ya..
    tapi kan banyak juga yang Ibu dia mintak nak cakap kat cikgu tu...haha

    ReplyDelete
  2. atleast buat mase ni masih blh gnkan name cikgu untuk isiplinkn ilham

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cuba...ckp jgn gaduh,cikgu tak suke! dia jwb,cikgu tak ckp pon kat sekolah!!!

      Delete
  3. hehe..budak2 memang lagi dengar cakap cikgu dari ibu sendiri ye..boleh jadikan panduan bila lisa besar nanti..hehe..

    ReplyDelete
  4. HAHAHHA... sekarang ni semua teacher kata is right ok. As mak, kuasa dah x berapa power. HAHAHHA. Comel ilham...i dah cakap dengan Aryan, kalau dia suka football or badminton, so kene kurangkan makan...kalau x nanti gemuk xlaju lari.KIKIKI

    ReplyDelete
  5. Cutenya ilham ☺

    Hehehe...lagi dengar cakap cikgu dari ckp ibu yer ilham. Biasalah budak².

    ReplyDelete
  6. cute nya ilham.chubby2..baguslah dia dengar kata cikgu.senang ibunya nnti.:-)

    Eryn pun skrg babysitter cakap balik jer dia dari tadika,eryn akan start speaking.tak tau samada dia learn from tv (disney junior) @ teacher kat school.
    sampai babysitter leh cakap yg eryn ni kalau speaking fasih laju jer,kalau cakap bahasa melayu tergagap2.pulok..:P

    ReplyDelete