click me

Friday, 26 June 2015

8. Mendidik anak berpuasa.

selamat pagi sume....tajuk bukan main!!! hehehe!!! hari ni hari ke 5 ilham berpuasa, bukan la puasa penuh sebab bila sahur saya siap-siap cakap pukul berapa dia boleh berbuka....selalunye pukul 1 atau 2 which is sebelum dia nak ke sekolah pra KAFA at 2.30. 

untuk budak yang kuat makan, suke makan and hobi dia makan, puasa ini adalah satu penyeksaan!!!! nampak sangat dia punye seksa menanggung lapar dahaga terutamanye on his first day!!!! sayang dia!!!! everytime dia mengadu lapar or dahaga, saya bagitau dia, macam tu la orang-orang miskin rasa....tu sebab ALLAH suruh kita puasa, supaya kita dapat  rasa ape yang orang miskin rasa tiap-tiap hari....dia punye soal jawab, memang banyak, sampai terkebil-kebil mata ustajahhhh nina nak jawab!!!! at the end of the day, saya rasa ilham dah boleh paham ape itu puasa....so tadi saya sengaja tanye....

saya : adik, hari ni puasa sampai pukul 7.30 ya....
: ilham : hmmm tunggu la adik besar sikit!!!! Allah tau adik kecik lagi!!!

Boleh!!!!


2 comments:

  1. HAHAHA...ustajah NIna pon, kemahin kennnnnnn, sian budak tu tau puasa. HAHAHA
    Ape pon alhamdulillah kan, anak2 dah belajar berpuasa ni memang heaven sikit baik dr segi soalan atau pon tang menu ape nak berbuka, Hmm Aryan pon sama kadang2 2-3 minute sebelum azan tu mulalah peel dia merempan2 nak makan siap suh alih2 channel lain, cari yang ada azan sbb dia nak berbuka sangat dah. HIKHIKHIK

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete