click me

Monday, 16 January 2012

11. Ibu saya sangat shortcut!


Imagine my horror when kenyataan sebenar jadi ibu ni is slightly different dari ape yg digambarkan dan diangan2kan! am i the great mum ever? my answer - tidak la.....(one day,nak tanya anak2 soalan nih,berani ke pun nak dengar jawapan cepu emas!) The truth is , i do a limited amount of baking n crafting because all gets a bit too messy and out of control.( x sanggup) i  sing twinkle twinkle little star memanjang - sampai one day iman ckp,ibu....ce nyanyi lagu lain!x boleh nyanyi instead i dance! usually something crap like Lady GaGa but they kinda like it! jadi bahan ketawa ria (my fav moment) Snacks are always a biscuit (oreo n wheatmeal crackers) Drinks are most likely to be air kosong (healthy ok!) Dinner is as simple as possible - stir fried memanjang tapi sgt sedap ya...perasan!! Tv is a set routine first thing in the morning n last thing at night (tuk ilham terutamanya) routine yg saya sgt x suke yet still doing it for the sake of nak senang keje! Bedtimes are rushed (jugak tuk ilham) where the best i can manage is a brief story - citer monyet tak sudah-sudah,collection of simple doa,lots of kisses n an order not to get up again! so far so good.thank you ilham...kelas mlm sejak berzaman hot2 chicken shit! sian iman n isymil. azam saya to be a great cikgu this year memandangkan to be a great mother is something impossible! Tapi percaya la....my dear boys, walau banyak shortcut in whatever i do (cooking terutamanya) my heart,my soul n my love will never be a shortcut to all the 3 of u...takkan luput dek zaman selagi hayat dikandung badan.....lots of love,hugs n kisses.

No comments:

Post a Comment