click me

Friday, 13 January 2012

8. My OMG to do list


why? boleh tanye kenapa! tension la tu...ibunye ade 'to do list' yg ala2 OMG!!! kwang.kwang,kwang...listnye bukan la diktator sgt pon!!!sekadar peringatan kena buat ape kat umah opah bila balik sekolah. listnye bermula dari saat turun bas sekolah - biasa je list ibu2.... listnye berbunyi....
1. sampai rumah terus salin baju - sbb kalau x sebut sampai ke petang beruniform!
2. makan - ditujukan khas tuk isymil yg selalu x nak mkn! iman plak jgn terlebih makan!
3. solat - kalau x ingatkan memanjang abih waktu!
4. rehat2/tengok TV - satu jam jer, takleh lebih2 (mustahil sungguh!)
5. tido - satu jam jugak...sangat perlu coz i know mmg penat!
6. buat homework - wajib buat - jgn nak carry2 forward dlm kelas malam ibu!
7. rehat2/tengok TV - masa tak ditetapkan,suka hati kome janji kena buat list no 8!
8. belajar or buat latihan maths - satu jam.....je,tak yah lama2 sbb nnt ade kelas mlm!
9. bersurai - tapi kena ingatkan jugak to tolong2 opah!
tu je listnye....so far sejak dah 2 minggu sekolah ni , list no 5 jer depa buat without failed!
siap tido berjam-jam dengan2 uniform sekali! time nak ambik balik baru terhegeh2 nk salin baju. xde maknanye! GERAMMMMM.tapi selalu mengingatkan diri sendiri not to give-up on them.buat2 sabar n buat bodoh je! n go ahead dgn 'to do list' OMG saya! moga2 satu hari nnt they will understand why am i being so fuss bout the list.satu hari nnt....insyaALLAH.tolong la boys, jangan lambat sedar ya.....


to do list yang sangat HEAVEN.
...in your DREAMS boys...

No comments:

Post a Comment